FitFood Diëtistenpraktijk in Amsterdam in Amsterdam

FitFood Team

De diëtisten binnen FiTFood hebben onderling een hechte band en  werken al jaren lang samen met veel plezier. Ons team staat met liefde voor iedereen klaar om deskundige adviezen te bieden op een professionele manier met hart en ziel.  U bent van harte welkom bij ons.

Bij FitFood Diëtistenpraktijk vinden wij een positieve gezondheidsbeleving uiterst belangrijk!

Hierbij staat de persoonlijke benadering en de mens centraal.  Met hart en ziel zetten wij ons bij FitFood in om samen met u de kwaliteit van leven te optimaliseren.

Wij motiveren en activeren u bij het behalen van uw doelen door de stap te maken van ziekte en zorg naar positieve gezondheid en gedrag.

Op een persoonsgerichte en positieve manier leggen we de focus op wat wél mogelijk is met eigen regie.

Werkwijze

Begeleiding

De begeleiding bij FitFood Diëtistenpraktijk gebeurt op een persoonsgerichte wijze. Hierbij staat de persoonlijke benadering en de mens centraal. Op een persoonsgerichte wijze leggen we de focus op wat wél mogelijk is en niet op de beperkingen, daarnaast dragen we bij om uw kennis over gezonde leefstijl en voeding te vergroten zodat u de regie in eigen handen heeft. We houdenrekening met uw voorkeuren en wensen bij het geven van leefstijl- en voedingsadviezen. We activeren en motiveren u op een positieve manier bij het behalen van uw doel(en) door de stap te maken van ziekte en zorg naar positieve gezondheid en gedrag. Hierbij is het van belang om de reden van uw gedrag, gevoelens en emoties te achterhalen. Dit draagt namelijk bij aan uw gedragsverandering bij het aannemen van een gezond levensstijl en  eetpatroon. Hierdoor blijft u geactiveerd tijdens begeleidingstraject.

Coaching in het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en gedrag
Activeren en motiveren bij het behalen van de persoonlijke doelen door de stap te maken van ziekte en zorg naar positieve gezondheid en gedrag. De focus wordt gelegd op wat wél mogelijk is.
Aanbod van persoonsgerichte zorg met positiviteit, begrip en empathie;

Aandacht en tijd voor de mens staat centraal.

Eerste consult

Tijdens het eerste gesprek (45-60 minuten) staat kennismaking tussen u en de diëtist(e) centraal. In dit gesprek staan we stil bij uw zingeving, wat is voor u waardevol, doel(en) en gezondheid. Tijdens het gesprek krijgt u volledige vrijheid om uw verhaal te vertellen, verzamelen we zo veel mogelijk (medische) gegevens en informatie over uw leefstijl, voedings-, bewegings en slaapgewoonten,  persoonlijke doel(en), klachten, omgeving, cultuur en omstandigheden. Daarnaast doen we een aantal metingen zoals uw buikomvang, uw lichaamsgewicht, vet- en spiermassa, viscerale vet, metabolische leeftijd en BMI. Met de verzamelde gegevens stellen we in overleg met u een haalbare persoonlijke (gezonde leefstijl)plan, waarbij we dragen aan het verbreden van uw kennis over gezonde leefstijl en voeding, met als doen om de regie in eigen handen te hebben.

Wat neemt u mee tijdens het eerste consult?

  • Een geldig legitimatiebewijs: een ID-kaart, paspoort of rijbewijs
  • Een verwijsbrief van huisarts of specialist

Vervolg consult

Tijdens de vervolgconsulten (15-30 minuten) houden wij een open gesprek, waarbij u alle vrijheid heeft om het gespreksonderwerp te bepalen, bespreken we de vooruitgang van uw doelen de (behandel)plan, voeren we (eventueel) een nieuwe lichaamsanalyse uit en indien nodig wordt uw (leefstijls en voedings)plan aangevuld. Ook wordt er in de vervolgconsulten aandacht besteed aan het verbreden van uw kennis over gezonde leefstijl en voeding, voedingsmiddelen beoordelen/lezen en uitleg over (positieve) gezondheid.

Huisbezoek

Bent u fysiek niet in staat om naar de praktijk te komen, dan kunt u op verwijzing van de (huis)arts een huisbezoek aanvragen. Wij komen dan bij u thuis.

*Huisbezoeken mogelijk
*Op verzoek van uw (huis)arts

Vergoedingen en tarieven

Basisvergoeding

Iedereen met een zorgverzekering heeft recht op 3 uur begeleiding vanuit de basisverzekering door een gediplomeerde diëtist. De diëtisten staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici (BIG). Let op: voor de meeste zorgkosten die u vergoed krijgt vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico. Dit is van toepassing op dieetadvisering vanaf 18 jaar of ouder. Voor kinderen tot 18 jaar geldt er geen eigen risico.

 

Aanvullende verzekering (extra vergoeding)

Bij de meeste zorgverzekeraars is het mogelijk om een extra vergoeding vanuit het aanvullende pakket te ontvangen. De vergoeding vanuit het aanvullende pakket kan per zorgverzekeraar verschillen.

 

Ketenzorg

Het kan zijn dat u bent doorverwezen naar de diëtist in het kader van de ketenzorg, ook wel DBC genoemd. U krijgt dan altijd een standaardvergoeding voor dieetbehandeling ongeacht uw verzekering. De ketenzorg valt buiten het eigen risico. Ketenorganisatie is een groep van verschillende zorgverleners die samen afspraken hebben rondom Diabetes en in sommige gevallen COPD. FitFood Diëtistenpraktijk werkt met de volgende zorggroepen samen in de ketenzorg: ROHA, Zorg Voor Zuid, ROZO (Amsterdam) en AHC (Almelo).

 

Direct toegankelijk

Per 1 augustus 2011 is de diëtist direct toegankelijk. U heeft voor een behandeling door de diëtist geen verwijzing meer nodig van uw arts.

Wanneer u niet bij een van deze maatschappijen verzekerd bent, adviseren wij u om bij uw arts eerst een verwijsbrief te halen. Indien u meer duidelijkheid wilt hierover kunt u contact opnemen met u zorgverzekeraar of informeren bij ons.

 

Tarieven

Wij hebben met alle bekende zorgverzekeraars contracten gesloten. Voor patiënten die verzekerd zijn bij gecontracteerde zorgverzekeraars gelden andere tarieven dan hieronder genoemd worden. Wij declareren voor u de kosten bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt dus géén rekening.

Onderstaande tarieven gelden uitsluitend:

  • Als de vergoeding is verbruikt bij de zorgverzekeraar
  • Zorg aan patiënten die niet verzekerd zijn of niet (meer) door de zorgverzekeraar vergoed worden.
  • Zorg aan patiënten die verzekerd zijn bij zorgverzekeraars waar de diëtist geen contract mee heeft.  

Behandeling per kwartier          € 15,00  

In deze praktijk is hiervan afgeleid Consulttijd Uitwerktijd
Eerste consult (5 x 1 kwartier) € 75,00 45 minuten 30 minuten
Vervolg consult (2 x 1 kwartier) € 30,00 15 minuten 15 minuten

 

In deze praktijk is hiervan afgeleid Consulttijd Uitwerktijd
Lang eerste consult (6 x 1 kwartier) € 90,00 60 minuten 30 minuten
Lang vervolg consult (3 x 1 kwartier) € 45,00 30 minuten 15 minuten
Telefonisch consult (2 x 1 kwartier) € 30,00 15 minuten 15 minuten
E-mail consult (2 x 1 kwartier) € 30,00 0 minuten 30 minuten

 

De totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartieren.

 

Toelichting behandeltijd

De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:

  1. De consulttijd: de tijd waarbij u als cliënt aanwezig bent;
  2. De uitwerktijd: de tijd die de diëtist besteedt aan o.a. het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies, het informeren van de verwijzer en het registreren van uw gegevens. Hier bent u als cliënt doorgaans niet bij aanwezig.

 

No-Show

Indien u verhinderd bent, kunt u tot uiterlijk 24 uur van te voren uw afspraak kosteloos annuleren. Is de afspraak niet 24 uur van te voren geannuleerd, moeten we helaas  de gereserveerde tijd in rekening brengen. Deze rekening kan niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.

No-show          Eerste consult             € 45,-

No-show          Vervolgconsult            € 30,-

 

Wij hopen op uw begrip!