Baby’s, Peuters en kinderen

Naast de individuele begeleiding van kinderen en jongeren, bieden FitFood Diëtistenpraktijk tevens individuele begeleiding aan baby’s en peuters van 0 tot en met 3 jaar.

FitFood Diëtistenpraktijk is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen bij het aannemen van een gezond voedingspatroon. Hierbij kunt u denken aan overgewicht, maar ook aan moeilijke eters of voedselintolerantie. We hebben speciaal voor kinderen en jongeren een programma gericht op voeding en gedrag. Samen met leeftijdsgenoten kunnen ze deelnemen aan het programma Kinderen in Beweging, waarbij voeding en bewegingslessen centraal staan.

Jongeren

Voor jongeren met overgewicht die tussen de twaalf en zestien jaar zijn is in samenwerking met FysioHolland het beweegprogramma @TheGym ontwikkeld. Dit beweegprogramma helpt jongeren met overgewicht om op een leuke manier gezond en actief te worden. Samen met andere leeftijdsgenoten maken jongeren onder begeleiding van een fysiotherapeut kennis met allerlei vormen van sport en andere activiteiten.

FitFood For Kids Programma

Het programma FitFood For Kids is een onderdeel van FitFood Diëtistenpraktijk en in samenwerking met FysioHolland ontwikkeld. Het programma FitFood For Kids is gericht op voeding en gedrag en maakt kinderen bewust van gezonde voeding door middel van educatie en motivatie. Dit programma heeft als doel dat de kinderen tijdig een gezonde basis weten te vormen voor hun lichaam, zowel voor nu als voor in de toekomst.

Tijdens de bijeenkomsten worden de belangrijkste onderwerpen omtrent gezond eten besproken, zoals ontbijt(en) en tussendoortjes. De kinderen kunnen samen met leeftijdgenoten deelnemen aan het programma. Doormiddel van kringgesprekken en spelletjes leren de kinderen op een speelse manier over gezonde voeding.

Om succes te behalen is motivatie en actieve deelname van zowel de kinderen als de ouders noodzakelijk in dit programma. Ook is er een bijeenkomst waarin de ouders centraal staan en tevens de mogelijkheid hebben om persoonlijk voedingsadvies te krijgen. Hiervoor maken wij graag een afspraak met u.