Heb je al gehoord van oatzempic? 

FitFood Diëtistenpraktijk

FitFood Diëtistenpraktijk

Blijf op de hoogte van de laatste voedingsnieuwtjes en trends, hier op onze pagina! Alles wat je moet weten voor een gezondere levensstijl.

juni 30, 2024

Super trots op onze collega Gamze Ünver🧡
Diëtst in het nieuws: Gamze Ünver

Heb je al gehoord van oatzempic? Op TikTok is dit haverdrankje een hype. Deze natuurlijke en goedkope variant van medicijn Ozempic zou zorgen voor veel en snel gewichtsverlies. LINDA.meiden vroeg diëtist Gamze Ünver van FitFood Diëtistenpraktijk in Amsterdam naar haar mening over oatzempic.
Oatzempic
Oatzempic is een drankje gemaakt van havervlokken, limoensap en water. In de blender worden deze ingrediënten een gladde, drinkbare massa. Gamze legt in LINDA.meiden uit: ‘De haverdrank wordt op een lege maag gedronken als vervanging van een regulier ontbijt. De vezels in deze drank zorgen, in combinatie met vocht, voor een lang verzadigd gevoel. Hierdoor krijg je minder snel trek en ga je minder eten of snacken gedurende de dag.’
Geen langdurig resultaat
Op den duur kan je met oatzempic dus afvallen, maar het is volgens Gamze geen duurzame manier. ‘Afvallen met afvalmethodes waarbij specifieke producten worden aangeraden zijn vaak crashdiëten. Hiermee behaal je in relatief korte tijd resultaat, maar het werkt niet op de lange termijn’, aldus Gamze. ‘Zodra je ermee stopt en weer normaal gaat eten, bestaat de kans dat je het gewicht – soms wel dubbel – aankomt.’ Kortom: langdurig gewichtsverlies is meestal een resultaat van een verandering van leefstijl en gedrag. ‘Het gaat om een totaalplaatje en aanpassing van voedingsgewoonten, voldoende bewegen, verminderen van stress en voldoende kwalitatieve slaap krijgen’, zo besluit ze.

Bron: https://lnkd.in/emGGTVZ9

Bron: https://lnkd.in/ev9nPxvJ

Lees meer…

Deel dit!

Deel deze post met je vrienden!