Een kind moet vrij kunnen spelen, contact kunnen maken met andere kindjes en hier vooral plezier in hebben. Maar wat als dit belemmerd wordt? Bijvoorbeeld doordat het stottert of achterblijft in taal- en spraakontwikkeling, er sprake is van een aangeboren afwijking, pijnklachten of bang is om te vallen?

Kinderen kunnen in hun jonge leven tegen diverse problemen aanlopen. Van darmkrampjes bij baby’s, bedplassen bij peuters, ademhalingsproblemen kleuters die achterblijven in grove en/of fijne motoriek tot jongeren die kampen met sportblessures of rugpijn krijgen van een zware schooltas.
Het Paramedisch Kind- & Beweegcentrum in Amsterdam Zuidoost richt zich op kinderen en jongeren tot 21 jaar. ‘Wij bieden een groot aantal disciplines puur gericht op kinderen. Van osteopathie en logopedie tot diëtiek en kinderoefentherapie. We helpen kinderen niet alleen om weer prettig en pijnvrij te kunnen bewegen, maar helpen ze ook als ze moeite hebben om zich te concentreren of last hebben van overgewicht’, vertelt Rajan Bainathsah, centrumcoördinator. Het Paramedisch Kind- & Beweegcentrum werkt hierbij nauw samen met de ouders van het betreffende kind. ­‘Voordat we een behandeltraject ingaan, is het belangrijk om te kijken waar het probleem vandaan komt. Hoe lang heeft het kind er last van? Is er sprake van gedragsproblematiek en/of een stoornis, bijvoorbeeld ADHD, ­Autisme Spectrum Stoornis enzovoort? Al dit soort vragen komen tijdens het eerste intakegesprek aan de orde.
Meerdere gespecialiseerde therapeuten werken samen, waardoor een kind beter en sneller geholpen kan worden. Informatie over vergoe­dingen kunt u op onze website vinden.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Bel ons nu: 020-26 00 028, of mail naar info@fitfood.info