Na Noord heeft nu ook stadsdeel Oost een lokale samenwerkingsovereen- komst van het PACT Gezond Gewicht ondertekend. Zorgprofessionals, sport- en welzijnsinstellingen uit de Indische Buurt, stadsdeel Oost en Achmea maken hierin concrete afspraken om de ondersteuning en zorg voor kinderen met overgewicht en (morbide) obesitas uit de buurt integraal aan te pakken.

Inez Zuiderveld, implementatiemanager in Oost is trots: “Geweldig dat we met zoveel professionals uit de buurt actief zijn. Dit netwerk wil echt van elkaar leren en samenwerken. Alle inzet is nodig om ouders en kinderen op maat zorg te bieden die bij hen past en hen te blijven motiveren door te gaan.”

Naast huisartsen hebben diëtisten en fysiotherapeuten de overeenkomst ondertekend. 1ste Lijn Amsterdam heeft natuurlijk mede ondertekend en zet zich in onder ander in om de betrokkenheid van eerstelijnsprofessionals te stimuleren.

In de Indische Buurt heeft circa één op de drie van alle tienjarigen overgewicht en staat daarmee in de top vijf zwaarste buurten van Amsterdam. In heel Amsterdam hebben meer dan 30.000 kinderen en jongeren overgewicht of obesitas.

De samenwerkingsovereenkomst wordt getekend in het kader van de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht. Met deze aanpak intensiveert de gemeente Amsterdam de aanpak van overgewicht, met als doel: alle Amsterdamse kinderen op gezond gewicht in 2033.

CategoryAdvertisement

Bel ons nu: 020-26 00 028, of mail naar info@fitfood.info